16 juni 2011

Skala två gula lökar…

…sätt på It opera på full sula



Bryn ett knappt kg oxfärs ihop med 3 hg tunt skivat och tärnat lättrökt skånskt bonnafläsk i smör o fin olivolja, inte knapert bara brynbryna.
I med den hackade löken.
Slå i 2brk skalade tomater och ett STORT glas vitt it vin.
En tärning svampbuljong el fond ska i.
Hacka nu färsk basilika o oregano efter tycke o slå i.
Salta o peppra, hacka vitlök efter tycke och släng i det.
Drick en zipp vin och skruva upp volymen till operan!
Riv en morot och slå i rivet, det ska småputtra nu i en timme.
Blir det torrt? Dutta i lite vin då!
Klart? Hacka persilja och kör i.
Servera till god pasta med parmesan att strö över och gott vin att dricka.
Löparpasta al dente



2 kommentarer:

  1. Snyggt foto och gott det var - Opera eller pasta är aldrig fel! Modesty

    SvaraRadera
  2. Molto bene! Grazie!

    SvaraRadera

Love comments